Европо отрезни се

Print Friendly, PDF & Email

ЕВРОПО, ОТРЕЗНИ СЕ!

Епископ Артемије
15-1-2007

   Поводом очекиваног предлога који треба да изнесе Марти Ахтисари у току процеса разговора о решавању будућег статуса Косова и Метохије,  Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Артемије обратио се писмом, са мапом у прилогу, институцијама Европске уније и амбасадама европских земаља у Београду.
Овим писмом Епископ Артемије упозорава европске земље на опасност која прети од евентуалног наметања независности Косова и Метохије, и на последице које ће у будућности због тога трпети Европа.

   Поштована господо,
У нашем, српском језику, постоји народна пословица: „Ко другоме јаму копа, сам у њу пада“.
Већ дуже време, преко 15 година, Европа здушно помаже цепкање и дробљење неких држава Европе, ткзв. „комунистичке творевине“ (СССР и СФРЈ) све под барјаком „права народа на самопредељење“. Завршницу тога „цепкања“ Европа жели да примени на Србију, настојећи да од ње одвоји КОСОВО, и од њега створи још једну исламску-албанску државицу на Балкану.
Желимо да Вас подсетимо: Урадите ли то, знајте, господо Европљани, то неће бити  крај, већ почетак урушавања и саме Европе. Погледајте пажљиво приложену карту Европе. Пребројте сами колико потенцијалних држава може ускоро да настане у Европи. Одвајање Косова од Србије уз Вашу подршку  -„Беле ал Каиде“, муслиманским-сецесионистима и џихадистима, косовским Албанцима, који су толика зла и терора починили пред Вашим очима у задњих седам година над хришћанима на Косову и Метохији, изазваће домино ефекат у Европи, и уверити многе незадовољнике да се путем терора могу постићи политички циљеви, па чак и сопствене државице. А свакако знате, ни једна сецесија, цепање граница, одвајање територије од неке државе, никада се није остварило без  крвопролића, макар и у локалним сукобима. Је ли Европа спремна на нове жртве у својој кући?
Дакле, порука Вам је: Будете ли насилно одвојили Косово од Србије, суверене и демократске европске државе, размислите на шта ће Вам Европа личити за десет година?
Желећи Вам мудрости у циљу боље будућности за све, срдачно Вас поздравља

Епископ рашко-призренски и
косовско-метохијски
+ Артемије