Поздравно слово

Print Friendly, PDF & Email

Драги оци, браћо и сестре, поштовани посетиоци – помаже Бог! 

Налазите се на православном сајту који је реализовала група верних чада Владике Артемија. Идеја о формирању овог сајта рођена је у периоду најжешћег и добро организованог медијског одстрела Владике Артемија, после одлуке СА Синода о његовом разрешењу управљања епархијом, крајем фебруара 2010. године. Све отровне стреле појединих заблуделих Архијереја, антипатриотских и прозападно оријентисаних медија имале су само једну мету – да се изузетно плодотворан пастирски рад Епископа Артемија на њиви Господњој до крајње границе маргинализује, прогласи неправилним или потре неоснованим, злонамерним и инструисаним оптужбама.

Као сведоци апостолски ревносног и светосавски неуморног пастирског труда Владике Артемија и као причасници најслађих плодова Његове очинске љубави, нисмо могли остати равнодушни. На Голијата велике и незапамћене медијске кампање, који је насрнуо на нашег духовног оца и Епископа, ми Његова верна чеда, давидовски смело изашли смо са праћком овог сајта тј. са аргументованом објавом истине о свему што је наш Авва радио у протеклих 19 година као Епископ рашко-призренски и 13 година као игуман црноречки.

Истина коју доносимо на сајту садржана је у обимном архивском материјалу (текстуални, звучни, видео) насталом у протеклом периоду Његове пастирске службе. Овај архивски материјал уједно је и најбољи сведок Владикиног рада. Тог „сведока“ изводимо пред лицем свеколике српске и светске јавности у виду веб сајта на коме се тренутно налазите. Ко има „уши да чује“ и „очи да види“ – чуће, видеће и прославиће Бога у чију славу је и делао Владика Артемије. 

Што се тиче садржаја сајта, наглашавамо да ће се сајт у наредном периоду перманентно освежавати новим садржајима из богате архиве која чека своју обраду као и прилозима везаним за актуелна дешавања у Цркви. У том смислу апелујемо и на све наше посетиоце да у случају поседовања било каквог корисног материјала, везаног за тематику сајта, исти проследе на нашу и – меил адресу: urednik.info@gmail.com како би благовремено био објављен.

Нека би дао Бог да и ово семе снимљених Владикиних речи и дела донесу стоструки род на њиви Господњој баш као што су донели и Његова жива реч и дело у протеклом пастирском раду у винограду Епархије рашко-призренске. Амин. Боже дај!

Уредништво