Хоће народу српском да зачепе уста

Print Friendly, PDF & Email

Извор: www.eparhija-prizren.org

 

“Сви који хоће да живе побожно у Христу, биће гоњени. А зли људи и опсенари напредоваће од зла на горе, доводећи и друге и себе у заблуду.“ (1.Тим.3,12-13)

Православна Народна Хришћанска Заједница
Братство Св.краља Милутина
Ш а б а ц
Е-mail: bratstvosvkraljmilutin@hotmail.rs
телефон: 064/59 89 273

+      +      +

Одавно се световна власт постарала, да се глас народа не може чути. Онa контролише скоро све електронске и штампане медије (част изузецима који се на прсте могу избројати), преко којих убија овај народ, убацујући у њега отров екуменизма и глобализма. Нажалост у томе имају подршку и Црквене власти, која све више ограничава и забрањује да се у манастирима и храмовима чује ИСТИНА. У складу са тим Епископ Шабачки Лаврентије је послао допис по својој епархији, који прилажемо у целости.


Знају они да је чувар Православне вере народ, од кога су се они својом гордошћу одвојили. Знају они да су у историји наше Свете Цркве, и епископи и патријарси у јерес падали, а да је народ чувао веру Истиниту. “Код нас ни патријарси ни сабори никада нису могли да уведу нешто ново, јер је чувар благочешћа код нас увек било само тело Цркве, тј. сам народ, који свагда жели да своју веру сачува непромењену и сагласну Светих Отаца“ – део из Окружне Посланице Источних Патријарха 1848. године.

Зато они желе да зачепе уста народу, да не говори и не шири ИСТИНУ, које се они тако боје, да не говори о њиховим злоделима против Бога и народа. Подсетимо се речи Преподобног Јустина Ћелисјког: “Света Србија ради чега живи? – Да служи Господу Христу, да служи једноме истинитом Богу… да служи вечној Христовој правди, да одбаци све људске лажне такозване правде. Да служи Христовој ИСТИНИ, јединој вечној ИСТИНИ, јединој непролазној ИСТИНИ, јединој бесмртној ИСТИНИ, а да одбаци и одрекне маскиране истинице, маскиране лажи.“

Народ сада само шапатом прича, али тај шапат се, ако Свемилостиви Господ допусти, може претворити у Светосавску грмљавину, која ће надјачати све лажи екумениста, глобалиста и свих оних који одступише од Светосавља.

Заборавили су они само једно, ако народ заћути, камење ће проговорити, а крв мученика за веру, којом је натопљена Србска земља, ће прокључати. Први знаци тог кључања су већ виђени, земљотрес у Краљеву и поплаве које обухватише само Србске земље (Србија, Република Српска и Црна Гора). Народ Србски, народ Светосавски не може и не сме да ћути, јер како каже Св. Григорије Богослов “ћутањем се Бог издаје“ или како пише у Светом писму: “Већма се треба Богу покоравати него ли људима“ (Дел.ап.5,29). Свети Теодор Судит нам је оставио јасну поруку: “Заповест је Господња да не останемо неми у временима када је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже: ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати, а ти зар да останеш нем и незаинтересован? Боље ти је дати да ти се језик отсече, него ли ћутати када покушавају праву вeру да искваре.“

И на крају, Србине брате и Србкињо сестро, послушајте речи нашег Светог Николаја Србског који нам је у аманет оставио: “О Српче моје златно, вредност твоја у вери је твојој. Ако би, не дај Боже, неки злобник ишчупао веру из душе твоје, бићеш јевтинији од замуклог славуја, и чудовишнији од очупаног пауна.

Брани дакле веру своју, јер она брани тебе. Вера ти је извор живота, вера – храна, вера – одело душе твоје, вера – здравље твоје, вера – песма твоја и радост и весеље, вера – вредност твоја, вера – цена бића твога, вера – пламен Божанства у теби, Србине брате мој”.

Браћо и сестре, ИСТИНА се налази у Господу Исусу Христу и Православној вери, ми само треба да је следимо.

Шабац
дана 14/1.12.2010. лета Господњег.

С љубављу у Господа верна браћа и сестре у Христу,
 Братство Светог краља Милутина

+       +       +

УБИЈАЊЕ ПРАВОСЛАВЉА У ЕПАРХИЈИ ШАБАЧКОЈ

 
Ових дана из средишта Шабачке епархије са потписом епископа упућен је акт на адресе свих манастира и ЦО. Акт садржи упуства како поступити ако се у неком делу епархије примети Владика Артемије (тамо другачије пише али ја тако нећу никада написати) или неко од следбеника и строго обратити пажњу на… цивилна лица која стају на страну Владике Артемија. Одмах обавестити епархију а таквима забранити улазак у храмове.
Заиста ће у дан Суда бити лакше Содому него епархији Шабачкој.
Страшно је да у Шапцу постоји један од већих центара харикришне, јеховних сведока, адвентиста и осталих изрода и нико се против њих није побунио а ПРАВОСЛАВНИ ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ ЈЕ ОПАСНОСТ. Одрицање од Владике Артемија је једнако одрицању од Православља па остављам сваком да поступи по слободи и савести. Само вас молим да када бирате на коју ћете страну у садашњости гледајте у будућност, имајте на уму увек да се клонимо ствари и појава због који би нас унуци могли проклињати а предци се стидети. Остајмо чврсто у Исповедању неокаљане Вере Православне чак и по цену свега овоземаљског. Свако Вам добро од Господа желим. Праштајте и помјаните.
ђакон Александар