ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ! Део васкршње беседе епископа Артемија 2003. године у Призрену

Print Friendly, PDF & Email

vaskrsenje„Неко ће васкрснути за живот вечни а неко за муку вечну….“

Они који су веровали у Господа Христа, који су живели по Његовом Јеванђељу, који су слушали Његову науку и чинили добра дела, они ће се удостојити да чују оне дивне речи: Ходите, благословени Оца мога, примите Царство које вам је припремљено од постања света!

А они који у своме животу на земљи нису веровали или који су формално веровали али нису по вери живели, нису имали дела којима потврђују своју веру, него су чинили све оно што је противно Богу и Закону Божјем, чинили грехе, испуњавали свет мржњом и злим делима и остали без покајања до последњега даха свога, они ће такође васкрснути, али за муку вечну, јер њима ће Праведни судија тада упутити оне страшне речи: Идите од мене, проклети, у огањ вечни припремљен ђаволу и анђелима његовим! Не вели: припремљен вама. Пакао је за ђавола припремљен, а људи који чине дела ђаволска и противе се Богу, они заједно с њим наслеђују тај огањ вечни и муку вечну.

Нека би Господ, молитвама светих угодника својих из рода нашега и из целога рода хришћанскога, помогао и нама, православним Србима двадесет и првога века, да васкрснемо, најпре кроз покајање, кроз обраћење, кроз препород, да бисмо васкрсли у задњи дан историје света за живот вечни, наследили Царство Христово и тамо са свима светима славили Оца и Сина и Светога Духа кроза све векове и сву вечност. Амин.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!