Практична Веронаука у пдф-у и ворд-у

Print Friendly, PDF & Email

Практична Веронаука, Владика Артемије

Књига „ПРАКТИЧНА ВЕРОНАУКА“ настала је као насушна потреба нашег времена. Дуго је трајао процес обезбожења нашег народа. Преко 50. година. Народ је заборавио не само догматске и етичке принципе наше свете вере православне, него и сам начин практиковања вере живе у личном и породичном животу. Заживела су многе заблуде, усвојене погрешне праксе по многим питањима вере.
И тада, код главног Уредника „Православља“, оца Атанасија Раките (од 1999. год. епископ хвостански) јавила се племенита идеја: да верници питају сами оно што их из области вере интересује, нарочито из области практиковања вере православне, и да на своја питања добијају одговоре засноване на црквеном и светоотачком предању.
Осећајући сву важност тог подухвата прихватили смо се да на постављена питања одговарамо према својим моћима. Питања верника и наши одговори објављивани су у „Православљу“.  До сада је објављено 33 питања и толико одговора. Симболичан број – број Христових година проведених овде на земљи међу људима. За тридесет и три године Исус Христос је оставио људима све што је потребно за њихово спасење и живот вечни. У ова тридесет и три одговора „Практичне веронауке“ сматрамо да смо дали основна знања из вере и живота по вери, неопходних да бисмо били хришћани не само по имену, него и по животу
То нас је и побудило да сва та питања и одговоре саберемо и издамо у овој књизи са одговарајућим илустрацијама, како би поред текстуалног пружили читаоцима и визуелну помоћ да лакше схвате и прихвате суштину сваког одговора и то примене у своме животу.
Ако овај наш труд допринесе спасењу макар и једне душе, сматраћемо да се он максимално исплатио. Јер је једна душа скупља од целога света.

 

Практична Веронаука у ворд-у
Практична Веронаука у пдф-у